Comunicat de presa
SMART-Up Diaspora, repatriem români prin antreprenoriat

Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj implementează din data de 03.10.2017 proiectul ”SMART-Up Diaspora”. Acesta este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa Prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toţi.
[Detalii]

Comunicat de presa
Numărul firmelor înregistrate în luna ianuarie 2017 a scăzut cu 33, 94% comparativ cu aceeasi perioadă a anului 2016

Conform datelor publicate de către Oficiul Național al Registrului Comerțului, în luna ianuarie 2017 s-a înregistrat cel mai mic număr de înmatriculări de persoane fizice și juridice (5475), comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016 (8288).
[Detalii]

Bacăul economic – 6.06.2016
IMM-urile și autoritățile din Regiunea Nord-Est strâng rândurile
Conducerea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) și membrii Federației Regionale a Patronatelor IMM din Regiunea Nord-Est au analizat, la Iași, modalitățile practice a colabora mai eficient cu autoritățile locale. La reuniune au venit președintele și secretarul general al CNIPMMR, Florin Jianu, respectiv Liviu Rogojinaru, reprezentanți ai autorităților locale din județul Iași, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, și experți în finațarea din fonduri europene. Patronatul Județean Bacău al IMM a fost reprezentat de președinta acestuia, economista Gina Plantos.
[Detalii]

Comunicat de presa
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în colaborare cu Federaţia Regională a Patronatelor IMM din Regiunea Nord Est, Patronatul Judeţean al IMM Iaşi şi Patronatul IMM Iaşi, au organizat un eveniment în data de 1 iunie 2016, ora 12.00, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, cu tema ”Dezvoltarea culturii antrenoriale în randul tinerilor”.
[Detalii]

Comunicat conferinta de presa 5.04.2016
În cadrul conferinţei de presă organizată în data de 5 aprilie 2016 de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România au participat Prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu, Preşedinte CNIPMMR şi domnii Florin Jianu, Liviu Rogojinaru şi Mircea Purcaru, Vicepreşedinţi.
[Detalii]

Topul National al Firmelor Private din Romania
În data de 27 octombrie 2015 a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, „Topului Naţional al Firmelor Private din România – TOP 2014„ a XXIII-a ediţie, fiind cel mai amplu eveniment anual dedicat mediului de afaceri din România.
[Detalii]

Economistul nr. 41-42, 9 noiembrie 2015 
Confruntarea cu exigențele pieței, impuls pentru afirmarea spiritului antreprenorial.
Convorbire cu Neculai Vițelaru, președintele Federației Patronale a IMM-urilor din Regiunea 1 Nord-Est
Alexandra Rizea, jurnalist pe teme de politică și business
Continuăm, în numărul de față, să consemnăm puncte de vedere avizate privind dezvoltarea IMM-urilor la nivel teritorial, prin relevarea experienței acumulate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, care include județele Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani și Vaslui. Este zona cu cea mai numeroasă populație în rândul celor opt regiuni de dezvoltare, respectiv 3.674.367 locuitori, dar care are și cel mai mic produs intern brut (PIB) atât ca volum, cât și ca nivel pe locuitor. Regiunea realizează circa o zecime din PIB-ul național, iar pe locuitor indicatorul se situează în jurul a 60% din media pe țară. Acestea sunt câteva dintre premisele interviului pe care-l publicăm în cele ce urmează.
[Detalii]

Ziarul de Iasi – 25.06.2015
IMM-urile pot lua credite de 100 milioane euro cu dobânzi subvenţionate
IMM-urile vor putea atrage finanţări de 100 milioane euro pentru investiţii şi capital de lucru cu dobânzi subvenţionate şi garanţii reduse, de la cinci bănci, după ce România a suplimentat cu 50 milioane euro resursele pentru programul JEREMIE, alocate din fondurile structurale 2007-2013.
[Detalii]

Evenimentul Zilei – 16.06.2014
IMM-ist, despre relația cu bancherii: „Parcă te analizează în dușmănie”
Guvernul pune la bătaie garanții în valoare de două miliarde de lei, pentru creditarea IMM-urilor, însă patronii nu se înghesuie să ia împrumuturi și dau vina pe condițiile impuse de bănci.
[Detalii]

Curierul National – 09.04.2014
IMM-urile vor primi anual 0,4% din PIB
Parlamentul a adoptat Legea IMM-urilor, fiind exprimate 318 voturi pentru şi niciunul împotrivă. Ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, spune că în noua lege sunt incluse o serie de programe, precum microgranturi, microcreditări, programe pentru produse ecologice etc.
[Detalii]

Ziarul de Iasi – 07.05.2013
Economia judeţului e dominată de bugetari
Cele mai mari impozite pe venit sunt colectate în Iaşi de la instituţii publice, spitale, universităţi şi jandarmerie. In comparaţie, în Prahova, sumele cele mai mari sunt atrase de la companii private. Cu alte cuvinte, Iaşul îşi plăteşte impozitele cu banii strânşi în alte părţi ale ţării din mediul privat.
[Detalii]

Ziarul de Iasi – 18.03.2013
Exclusiv: Cel mai mare salariu din Iaşi este de 16.000 de euro
Domeniul în care lucrează fericitul posesor al acestui salariu este unul absolut surprinzător. Persoana şi-ar putea permite, teoretic, să cheltuie fără durere de cap câte 2.300 lei pe zi, întreaga lună.
[Detalii]

Evenimentul de Iasi – 06.02.2013
Regionalizarea fiscală a Moldovei
Direcţie Regională de Finanţe, reducerea posturilor de conducere, administrarea pe regiune a contribuabililor mijlocii şi crearea unei noi direcţii de control care să colaboreze cu SRI şi DIICOT.
[Detalii]

Evenimentul de Iasi – 31.01.2013
Nemulţumiri de la salariile pe proiecte europene
Reprezentanţii oamenilor de afaceri ieşeni au ridicat mai multe probleme legate de derularea finanţărilor cu bani nerambursabili. Principalele neplăceri sunt legate de licitaţiile tergiversate, lipsa de pregătire a evaluatorilor din instituţiile centrale şi salarizarea disproporţionată.
[Detalii]

Buna Ziua Iasi – 2.10.2012
Bancile din Iasi finanteaza din ce in ce mai greu IMM-urile
Intreprinderile mici si mijlocii obtin tot mai greu credite bancare.
“Sunt probleme. Bancile isi iau unele masuri preventive, insa nu cred ca nu o sa mai crediteze IMM-urile pentru ca asa cum un medic fara pacienti inchide pravalia, si o banca fara clienti nu mai functioneaza”, a declarat Neculai Vitelaru,  presedintele Patronatului IMM-urilor din Regiunea Nord-Est.
[Detalii]

Ziarul de Iasi – 12.09.2012
Exporturile firmelor iesene au urcat cu 55%
In luna mai societatile din judet au vandut in afara tarii produse de 66 milioane de euro. In acelasi timp importurile au fost de 70 milioane euro, in crestere cu 19,4 fata de luna similara din 2011.
[Detalii]

Buna Ziua Iasi – 18.07.2012
IMM-urile din Iasi asteapta aprobarea masurii de plata a TVA
Reprezentantii agentilor economici de la nivelul judetului Iasi vad  modificarea modalitatii de plata a TVA ca pe o stimulare a mediului de afaceri.
[Detalii]

Evenimentul de Iasi – 17.07.2012
SOS pentru întreprinzători. Cinci măsuri gata să sprijine mediul economic
* un pachet de cinci măsuri economice a fost anunţat ieri de primul ministru * facilităţile de ordin fiscal au fost îndelung aşteptate de mediul de afaceri, care însă nu este foarte încrezător în aplicarea eficientă a acestora * Guvernul speră însă că astfel va câştiga încrederea întreprinzătorilor şi că va reduce şi evaziunea.
[Detalii]

Ziarul de Iasi – 02.05.2012
Exporturile Iasului s-au dublat in doi ani
Anul trecut firmele din judet au vindut produse in afara tarii de 533 milioane euro. In 2009 exporturile erau numai de 226 milioane euro. Principalii parteneri sint din tari precum: Franta, Germania, Suedia si Belgia.
[Detalii]