Cu prilejul implinirii a 20 de ani de activitate Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a organizat in data de 12 iulie 2012, la Hotel Intercontinental un Forum aniversar cu tema: “Situatia actuala si prioritatile sectorului de IMM-uri din Romania in contextul Strategiei UE 2020”.

v02Cu acest prilej, in aceeasi locatie, CNIPMMR in colaborare cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), Fondul Roman de Contragarantare (FRC) si Institutul de Management si Marketing International Manager au lansat editia a X-a a “Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2012”.

Lucrarea este realizata de un colectiv de specialisti si reprezinta cea mai cuprinzatoare si aprofundata analiza a situatiei IMM-urilor din Romania, a fenomenului antreprenorial, a performantelor si problematicii IMM-urilor, fiind un titlu de referinta in literatura de specialitate, atat in Romania cat si la nivelul Uniunii Europene.

Editia a X-a a “Cartei Alba a IMM-urilor din Romania“, se constituie atat ca o radiografie a starii evolutive a IMM-urilor din Romania, cat si a contextului socio-economic in care acestea isi desfasoara activitatea, surprinzand totodata si efectele crizei economice asupra acestui sector, la nivelul anului 2012.

Prinv03cipalele categorii de analize incorporate in editia 2012 a Cartei Albe a IMM-urilor din Romania sunt urmatoarele:

a. analiza aprofundata a situatiei IMM-urilor din Romania pentru anul 2012 la nivel national, regional, sectorial si judetean;
b. analiza esentializata a problematicii IMM-urilor, fiecare capitol finalizandu-se cu o selectie de aspecte semnificative.

In cadrul lucrarii sunt abordate doua categorii de probleme majore deosebit de actuale:
• perceperea ultimelor evolutii economico-sociale de catre intreprinzatorii din Romania;
 caracterizarea intreprinzatorilor din Romania.

Patronatul  Judeţean al IMM Iaşi a fost reprezentat la această acţiune de dl Neculai Viţelaru, preşedinte şi o delegaţie de oameni de afaceri  din Iaşi.